Dania gorące
- Udka + frytki, kulki lub talarki
- Gołąbki tradycyjne
- Rolada gołąbkowa
- Rolada mięsna
- Bigos
- Pieczeń + kluski śląskie
- Zestaw góralski: świeżynka, kulki mięsne, żeberko, biała kiełbasa
- Zestaw drobiowy: szaszłyk, udko, skrzydełko nadziewane, golonka z indyka
- Półmisek mięsny: karkówka pieczona, golonka, żeberko, szaszłyk wieprzowy
- Bitki drobiowe na ananasie
- Kasza + zrazy z sosem pieczarkowym
Dania obiadowe
- Kotlet de Volaille
- Kotlet kieszeń z pieczarkami
- Pieczeń we własnym sosie (karkówka, szynka)
- Kotlet schabowy z pieczarkami
- Filet z indyka z serem
- Bitki wieprzowe
Przystawki
- Pieczarki nadziewane
- Jajka nadziewane 9czynka lub pieczarkami)
- Pawie oczka
- Ryba po grecku
- Ryba po japońsku
- Tatar z łososia
- Kulki rybne w zalewie
- Ryba faszerowana
- Śledź w śmietanie
- Śledź tradycyjny
- Śledź w sosie pomidorowym
- Śledź w sosie tatarskim
- Śledź po żydowsku
- Roladki z szynki z masą chrzanową i szparagami
- Skrzydełka nadziewane
- Babeczki z (pieczarkami, szpinakiem, łososiem)
- Wędlina (polędwica, szynka, baleron, min. boczek i kiełbasa)
- Rolada drobiowa
- Schab w galarecie
- Galareta drobiowa
- Galantyna
- Filet z indyka w sosie pomidorowym
- Głowizna
- Kulki wieprzowe w słoneczniku
- Kulki drobiowe w migdałach lub kokosie
- Kulki drobiowe w chlebie tostowym
Sałatki
- Wielowarzywna
- Kolorowy makaron z majonezem
- Kolorowy makaron z sosem ziołowym
- Z zupek chińskich
- Z piersi kurczaka
- Z tuńczyka (makaron, ryż)
- Kolorowa pekińska
- Kapusta w zalewie
- Gyros
- Ćwikła
- Marchewka z chrzanem
- Marchewka zasmażana z groszkiem
- Buraczki zasmażane
- Z pora
- Z selera
- Z pieczarek
- Czerwona kapusta z sosem
- Tortelini
- Pekińska z udkiem wędzonym
- Pomidor – sezon letni
- Mizeria z ogórków – sezon letni
- Sałata z śmietaną – sezon letni
Zupy
- Rosół z makaronem
- Żurek
- Farszmak
- Flaki
- Borowikowa
- Barszcz czerwony + krokiet
- Pieczarkowa
- Zupa – krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
- Gyros
- Boeuf Strogonoff
- Kwaśnica