Dania gorące

  1. Udka + frytki, kulki lub talarki
  2. Gołąbki tradycyjne
  3. Rolada gołąbkowa
  4. Rolada mięsna
  5. Bigos
  6. Pieczeń + kluski śląskie
  7. Zestaw góralski: świeżynka, kulki mięsne, żeberko, biała kiełbasa
  8. Zestaw drobiowy: szaszłyk, udko, skrzydełko nadziewane, golonka z indyka
  9. Półmisek mięsny: karkówka pieczona, golonka, żeberko, szaszłyk wieprzowy
  10. Bitki drobiowe na ananasie
  11. Kasza + zrazy z sosem pieczarkowym

Dania obiadowe

  1. Kotlet de Volaille
  2. Kotlet kieszeń z pieczarkami
  3. Pieczeń we własnym sosie (karkówka, szynka)
  4. Kotlet schabowy z pieczarkami
  5. Filet z indyka z serem
  6. Bitki wieprzowe

Przystawki

  1. Pieczarki nadziewane
  2. Jajka nadziewane 9czynka lub pieczarkami)
  3. Pawie oczka
  4. Ryba po grecku
  5. Ryba po japońsku
  6. Tatar z łososia
  7. Kulki rybne w zalewie
  8. Ryba faszerowana
  9. Śledź w śmietanie
  10. Śledź tradycyjny
  11. Śledź w sosie pomidorowym
  12. Śledź w sosie tatarskim
  13. Śledź po żydowsku
  14. Roladki z szynki z masą chrzanową i szparagami
  15. Skrzydełka nadziewane
  16. Babeczki z (pieczarkami, szpinakiem, łososiem)
  17. Wędlina (polędwica, szynka, baleron, min. boczek i kiełbasa)
  18. Rolada drobiowa
  19. Schab w galarecie
  20. Galareta drobiowa
  21. Galantyna
  22. Filet z indyka w sosie pomidorowym
  23. Głowizna
  24. Kulki wieprzowe w słoneczniku
  25. Kulki drobiowe w migdałach lub kokosie
  26. Kulki drobiowe w chlebie tostowym

Sałatki

  1. Wielowarzywna
  2. Kolorowy makaron z majonezem
  3. Kolorowy makaron z sosem ziołowym
  4. Z zupek chińskich
  5. Z piersi kurczaka
  6. Z tuńczyka (makaron, ryż)
  7. Kolorowa pekińska
  8. Kapusta w zalewie
  9. Gyros
  10. Ćwikła
  11. Marchewka z chrzanem
  12. Marchewka zasmażana z groszkiem
  13. Buraczki zasmażane
  14. Z pora
  15. Z selera
  16. Z pieczarek
  17. Czerwona kapusta z sosem
  18. Tortelini
  19. Pekińska z udkiem wędzonym
  20. Pomidor – sezon letni
  21. Mizeria z ogórków – sezon letni
  22. Sałata z śmietaną – sezon letni

Zupy

  1. Rosół z makaronem
  2. Żurek
  3. Farszmak
  4. Flaki
  5. Borowikowa
  6. Barszcz czerwony + krokiet
  7. Pieczarkowa
  8. Zupa – krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  9. Gyros
  10. Boeuf Strogonoff
  11. Kwaśnica